logo ven2cops logo ride 4 kids

foto met slogan Ride4Kids

In Nederland sterven dagelijks 4 mensen in Nederland aan een hersentumor. Twee maal zoveel als verkeersslachtoffers.
Een hersentumor is de grootste killer onder kinderen met kanker (41%).
En in tegenstelling tot andere vormen van kanker is de prognose voor hersentumor patiënten de laatste 20 jaar nauwelijks beter geworden; de meest voorkomende kwaadaardige hersentumor kent slechts een genezingspercentage van 0,3% ...
Eén van de belangrijkste redenen daarvoor is het gebrek aan geld voor onderzoek.

Stichting STOPhersentumoren, het doel waarvoor we met het evenement Ventoux3 geld inzamelen, zegt daarover: “Dat kunnen en mogen we niet accepteren, daarom komt de Stichting STOPhersentumoren.nl in actie. We zamelen geld in om onderzoek mogelijk te maken naar iedere vorm van primaire hersentumoren, voor alle leeftijdscategorieën. Voor kinderen en volwassenen. Zodat we hersentumoren zo snel mogelijk met succes kunnen bestrijden. We hebben inmiddels de eerste omvangrijke onderzoeken kunnen financieren en resultaten geboekt. Een voorzichtig begin, dat een groots vervolg verdient. Daarom blijven we onze activiteiten uitbreiden. Starten we steeds weer nieuwe acties om geld in te zamelen. We willen de knapste koppen aan het werk zetten. Want met hun hersenen kunnen we levens redden en hoeven we het niet bij hoop te laten. G€€F VOOR GENEZING VAN HERSENTUMOREN”

Nico Faaij, zelf hersentumorpatiënt en oprichter van Stichting STOPhersentumoren heeft een missie: “Het mag niet meer voorkomen dat aan het woord hersenkanker onherroepelijk het woord doodvonnis verbonden wordt".

Hersentumoronderzoekers hebben ons verzekerd dat met meer geld écht een verschil kan worden gemaakt. 100% van de opbrengst van Ventoux3 en 100% van de inkomsten van Stichting STOPhersentumoren gaat naar onderzoek.