logo ven2cops logo ride 4 kids

foto met slogan Ride4Kids

logo ride 4 kids

De Challenge

Vanaf 2011 wordt in september jaarlijks de Pyreneeën Challenge georganiseerd. Een driedaags sportief evenement in de Franse Pyreneeën voor fietsers: drie dagen en (hard)lopers: 1 - 3 dag(en).

Deze challenge is een sportieve uitdaging gekoppeld aan een goed doel; kinderen met (energie)stofwisselingsziekten.

 

Fietsers

Fietsers beklimmen drie dagen legendarische en uitdagende cols in de Pyreneeën. Op het programma, zoals de Col du Tourmalet, Col d'Aubisque, Luz Ardiden, Cirque de Troumouse en de Col du Soulor. Al meer dan honderd jaar zijn deze bergen het strijdtoneel voor de profwielrenners in de Tour de France. Ook zij komen zichzelf regelmatig tegen op de flanken van deze reuzen. Zorgvuldig omgaan met je energie is daarom noodzakelijk!
 

De (hard)lopers

Hardlopers en wandelaars kunnen hun challenge op maat maken. Zij hebben een keuze-menu waarbij de Tourmalet altijd het hoofdgerecht is en niet van het menu gehaald kan worden. Het is een pittige klim met een wijds uitzicht op de reus der reuzen. De weg slingert zich meteen van de start omhoog. De finish ligt op 2115m hoogte met stijgingspercentges van 7.4 tot 12 procent. Een ware uitdaging in een prachtig decors.
Aan het hoofdgerecht kunnen zij naar keuze de beklimming van de Aubisque op dag twee toevoegen en / of een warming- up op dag één.


Meer info? Zie: de website