logo ven2cops logo ride 4 kids

foto met slogan Ride4Kids

team 2015Het team Ven2Cops is in 2008 / 2009 ontstaan uit politiemensen van de voormalige politieregio Zuid-Holland-Zuid.
Samen met collega's van de voormalige politieregio Rotterdam-Rijnmond deed het team vanaf het begin (2009) al mee met het evenement 'Ven2-4Cancer'.
In verband met de fusie van beide politieregio's zal het huidige team vooral bestaan uit politiemensen van politie-eenheid Rotterdam.

In 2012 brachten de Ven2Cops met een team van bijna 50 deelnemers maar liefst € 95.000 bijeen!
In 2013 namen wij voor de 5e keer deel aan Ven2-4Cancer en brachten € 80.000 bijeen.

Helaas was de vijfde editie van Ven2-4Cancer tevens de laatste. Zie hierover Ven2-4Cancer.

De Ven2Cops switchten toen naar het evenement Ventoux3 ten bate van Stichting STOPhersentumoren

In 2014 brachten we, met kleiner wordende teams, daarvoor € 60.400 bijeen, in 2015 € 47887.

De teams werden vooral kleiner omdat men na 7 jaar Mont Ventoux, hoe mooi ook, wel toe was aan een nieuwe sportieve uitdaging.
Daarom werd voor 2016 gekozen voor de Pyreneeën Chalenge.
 

Ven2Cops hanteert een strikt anti-strijkstok beleid.

Alleen daardoor kunnen we garanderen dat 100 % van het ingezamelde geld ook daadwerkelijk ten goede komt aan ons doel. Het is een van de kritische succesfactoren voor het welslagen van onze missie.

De meest gehoorde kritiek op goede doelen acties is dat er geld aan de strijkstok blijft hangen. Terecht of niet maar deze kritiek is er en dat maakt dat sponsoren huiverig zijn om geld te geven. Sponsoren willen dat het geld ook daadwerkelijk ten goede komt aan de mensen waar het voor bedoeld is.

We maken geen of alleen strikt noodzakelijke kosten. Als er kosten gemaakt MOETEN worden, worden deze kosten door ons allen gedragen. Vaak betalen we het uit eigen zak.

Geld dat door sponsoren gegeven wordt gaat één op één door naar ons doel. Als er sponsoring in natura plaatsvindt worden deze artikelen of diensten ook zoveel mogelijk zodanig ingezet zodat ook deze vorm van sponsoring ten goede komt aan het doel. Bijvoorbeeld diensten die het evenement in de breedte ten goede komen zoals gratis ruimte voor bijeenkomsten of vervoer richting evenement.

Sponsoren hebben door deze aanpak altijd 100% garantie dat elke gesponsorde Euro ten goede komt aan het doel.