De Wijnen

logo marotte

De wijnen komen van het wijngoed Domaine de Marotte van Daan en Elvire van Dijkman.
Sinds 1997 produceren zij onder de zon van de Provence èn met uitzicht op de Mont Ventoux kwalitatief uitstekende wijnen. Ze worden op biologische wijze gemaakt en zijn officieel Ecocert.

Het feit dat de wijnen van Domaine de Marotte geserveerd worden als huiswijn bij het prestigieuze Amstel Hotel, en recent ook in Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum, zegt wel iets over de kwaliteit!

De wijnen zijn voorzien van ons eigen rugetiket. Momenteel hebben wij hebben op voorraad:

 

Rouge Cuvée Niels 2016

niels

Appellation Ventoux controlée.
Robe: Donker paars rood.
Geur: Gekookt rood fruit als kersen frambozen en bosaardbeien en vijgen, iets karamel, zoethout en laurier kruiden.
Smaak: Veel fruit. Een mooie soepele wijn met rijpe tannines en een lekkere volle en ronde afdronk.
Combinatie: Mediterrane gerechten, vlees of vis, BBQ, harde kaas.
Serveer temperatuur: 16 à 18 °C.
Assemblage: Grenache Noir, Syrah, Carignan, Mourvèrdre.


Blanc Cuvée Luc 2017

Luc

Appellation: Vin de Pays de Méditerranée.
Robe: Sprankelend, licht goudgeel/groen.
Geur: Stuivend met de geuren van citrusfruit, witte bloesem, kruisbessen en een beetje witte perzik.
Smaak: Droog, wit fruit, mooie balans tussen zuur en alcohol. Fris en elegant, rond met een heel klein belletje.
Combinatie: Als aperitief, met vis of schelpdieren, gevogelte of heel
bijzonder, met blauwe kaas.
Serveer temperatuur: 9 à 10 °C.
Assemblage: Grenache Blanc, Roussanne, Viognier, Marsanne, Vermentino, Clairette.

U kunt hier de beschrijving van de wijn als PDF bestand downloaden.