Rare jongens, die Romeinen!

Opgeven Is Geen Optie en Die Strijdwagen Gaat De Kale Berg Op!

GERRIT MAASLAND: geen geboren loper, geen natuurtalent dus!

De 50-jarige ex-ijzervlechter (werkt sinds november in de beglazing bij Dekker BV) uit het dorpje Noordeloos voetbalde tot zijn 42e in het eerste van Noordeloos. Opgeven staat niet in zijn woordenboek en als zijn omgeving roept dat hij iets niet kan, is dat voor hem een prikkel om juist door te gaan.

Na zijn voetbalcarrière is Gerrit gaan lopen. Zijn eerste doel was een marathon. Voor zijn eerste marathon in Eindhoven was Gerrit amper voorbereid. Extra gemotiveerd omdat hij een weddenschap met dorpsgenoot Aco Wallaard was aangegaan dat hij de marathon binnen de drie uur zou uitlopen. Hij heeft hem uitgelopen maar niet vragen hoe! Dus Gerrit ging serieuzer trainen en vond zijn bevrediging in het langere werken en liep zijn eerste 100 km onder de 10 uur.

In september 2009 startte Gerrit voor de eerste keer aan de start van de roemruchte "Spartathlon", een loop van 246 km van Athene naar Sparta.
Helaas kon Gerrit deze niet uitlopen. Hij was verkeerd gelopen en met een busje teruggebracht op de route. Hij kwam niet meer in zijn ritme en moest bij 158 km opgeven. In 2011 ging hij voor de tweede keer en toen met succes: 246 km in 33 uur, 43 minuten en 44 seconden.
Gerrit is nu één van de 27 Nederlanders, die ooit de finish van deze monsterloop hebben gehaald.

Gerrit ging in 2013 als gast / introducé met de Ven2Cops mee en beklom op 13 september 2013 twee keer hardlopend de Mont Ventoux: een marathon, alleen dan stijgend, op de berg. Met zijn bekende glimlach en met zijn duim omhoog liep hij menige fietser voorbij.
En weer ging het om een weddenschap met Aco Wallaard.
Voor 100 biertjes zou Gerrit de berg sneller op rennen dan Aco de berg op zou fietsen. Die heeft hij dus verloren.

In 2014 gaat Gerrit weer met de Ven2Cops mee.
Dan zal hij, verkleed als een Romeinse slaaf, een strijdwagen met daarop Cleopatra "de Kale berg" op brengen. Niet zijn eigen Cleopatra LEIDA staat in de strijdwagen, maar vriendin ELLY. En daarbij moet vriendin Elly 10 kilo afvallen en dan mag ze in de strijdwagen. Leida gaat samen met Elly's man Freek lopend de Kale Berg op en Aco en Frieda Wallaard fietsen hem weer omhoog.

Maar waar het tenslotte allemaal om gaat is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de kankerbestrijding. Het is dus allemaal weer met een geintje begonnen maar intussen een serieuze zaak geworden. Gerrit is steeds gemotiveerder om hem te gaan lopen omdat het een vreselijke ziekte is, waar vrienden en familie erg mee aan het vechten zijn en de strijd niet altijd kunnen winnen.

En zoals jullie nu weten houdt Gerrit van uitdagingen en deze is er ook weer één.

Zie ook www.gertgaat.wordpress.com

Een bijzondere deelnemer.