Het Coronavirus - stand van zaken 5 april 2020

We leven momenteel in een onzekere tijd met de huidige Coronacrisis. Vanzelfsprekende dingen zijn niet meer zo gewoon en we moeten ons aanpassen aan deze situatie. En terecht, gezondheid van ons allen gaat voor en boven alles. Velen van jullie zijn waarschijnlijk in de vitale sectoren nog aan het werk of verminderd ingezet of thuis aan het werk. Sociale contacten staan op een laag pitje of zijn digitaal opgepakt.

Het is volstrekt onduidelijk hoe lang deze crisis met de daaraan gekoppelde maatregelen gaat duren. Er zijn wel wat data “ geprikt” door het kabinet maar dat zijn momenten waarop de stand van zaken wordt doorgenomen en beslissingen worden genomen over hoe verder. Vooral dat laatste is koffiedik kijken. Binnen onze beroepsgroepen maken jullie zelf mee wat dit betekent, ook daar zijn voorlopige maatregelen doorgevoerd die meer of mindere consequenties hebben voor de toekomst. Al deze maatregelen en de realiteit van vandaag de dag heeft ook ons doen stilstaan wat dit betekent voor Ven2Cops en de activiteiten daaromtrent.

Prominent komt dan de Pyreneeën Challenge 2020 in september op tafel (alle andere activiteiten zijn vanwege de kabinetsmaatregelen al vanzelf gecanceld).

Wat betekent de huidige situatie voor de PC2020?
Daarover hebben we uitgebreid contact gehad met Gerald Croes van Rid4Kids afgelopen week.
Kansen en belemmeringen zijn aan de orde geweest in een goed gesprek.

Vast staat dat Ride4Kids er nog steeds VOL voor gaat om in september de PC2020 te laten plaatsvinden. Sterker nog een aantal grote fietsevenementen zoals Alpe d’HuZes hebben hem aangegeven wel aan te willen sluiten in september. Gerald bekijkt dit op haalbaarheid t.o.v. de organisatie en de inbreuk op de reguliere groep. Ride4Kids heeft de voorlopige reserveringen op de camping ook nog gewoon laten staan. Zij staan er positief in en verwachten/hopen dat de wereld er dan weer goed uitziet.

We snappen dat u allen ook voor dit vraagstuk staat, ga en kan ik nog mee met de PC2020. Dat kunnen we niet voor u bepalen en is sterk afhankelijk van uw persoonlijk situatie (werk en privé). Allerlei factoren die door de Coronacrisis opgeroepen worden/zijn spelen daar een rol in.
Vooralsnog gaan we als Ven2Cops mee in de gedachten van Rid4Kids en staat de PC2020 nog steeds op de agenda

Het trainen voor de PC2020 is momenteel ook door het uitvallen van de clinics mogelijk lastiger geworden voor U.
Het minder kunnen trainen is op zich goed op te vangen door gericht te trainen (wellicht wat korter, minder vaak en ver maar wel efficiënt en effectief). Een mooi hulpmiddel hiervoor is een fiets trainingsapp die is ontwikkeld door KNWU/NTFU. Als je je basisconditie op peil houdt, kun je met een gericht schema van 12 weken een heel eind komen.
Zie hiervoor https://www.knwu.nl/fondo

Punt van aandacht dat we met Ride4Kids ook besproken hebben is dat de sponsorgeld/funding van de deelnemers door de huidige crisis minder loopt dan gedacht. Veel bedrijven etc hebben het zwaar momenteel en dat ziet ook Ride4Kids terug in hun cijfers.
Gerald geeft aan dat Ride4Kids dit begrijpt en geeft aan “dan maar iets minder”.

Kortom we gaan er nog steeds van uit dat september haalbaar is voor de PC2020.
We hebben met Ride4kids regelmatig daarover contact. Eind mei/begin juni kunnen we mogelijk meer duidelijkheid verschaffen hierover. Dat houden Ride4kids en wij voorlopig ook aan als tijdvak om het opnieuw te bezien.

Wij hopen dat we zo wat onzekerheid / onduidelijkheid hebben kunnen wegnemen (voor zover mogelijk dus) maar schroom niet om te reageren als er vragen of opmerkingen zijn.
We zullen proberen regelmatig de Ven2Cops site te updaten. Daar, en op die van Ride4Kids, vindt u dan de laatst bekende stand van zaken.

Voor nu rest, STAY SAFE in deze surrealistische tijd.

Het bestuur V2C

Gertjan, Theo, Eric, Ada en Ed.


PS,
De Goede Doelen tocht van DTC De Mol (de helft van de opbrengst gaat naar R4K) blijft voorlopig nog wel in de planning staan (22 augustus).

Voor vragen zijn wij te bereiken op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.