Pyreneeën Chalenge

logo ride 4 kids

De Challenge

Van 14 tot en met 16 september 2016 wordt voor de zesde keer op rij de Pyreneeën Challenge georganiseerd. Een driedaags sportief evenement in de Franse Pyreneeën voor fietsers (drie dagen) en (hard)lopers (1 dag).

Deze challenge is een sportieve uitdaging gekoppeld aan een goed doel; kinderen met (energie)stofwisselingsziekten.

Fietsers

Fietsers beklimmen drie dagen legendarische en uitdagende cols in de Pyreneeën. Op het programma voor 2016 staan de Col du Tourmalet, Col d'Aubisque, Luz Ardiden, Cirque de Troumouse en de Col du Soulor. Al meer dan honderd jaar zijn deze bergen het strijdtoneel voor de profwielrenners in de Tour de France. Ook zij komen zichzelf regelmatig tegen op de flanken van deze reuzen. Zorgvuldig omgaan met je energie is daarom noodzakelijk!
 

De (hard)lopers

De (hard)lopers beklimmen op vrijdag 16 september 2016 de Tourmalet. Zij hebben de keuze uit twee afstanden (9 of 19 kilometer). Het is een pittige klim met een wijds uitzicht op de reus der reuzen. De weg slingert zich meteen van de start omhoog. De finish ligt op 2115m hoogte met stijgingspercentges van 7.4 tot 12 procent. Een ware uitdaging in een prachtig decors.


Meer info? Zie: de website